Manolis Huuki Elefteria i thanatos

Mies vai nainen? Yksilö?

Perussuomalaiset nuoret julkaisivat tänään #tyttö_poika -kampanjansa. Kyseisessä kampanjassa korostetaan käsitystä, minkä mukaan sukupuolia on kaksi: tyttö tai poika. Kampanjan poliittinen painopiste on PS-nuorten mukaan ”päinvastainen kuin feministeillä, jotka pyrkivät kyseenalaistaa sukupuolet”.

 

Mitä tähän voisi sanoa? Biologisesta näkökulmasta ihmisillä (Homo Sapiens) on olemassa kaksi sukupuolta ja tietysti intersukupuoliset, jotka ovat biologisesti määriteltynä kumpaakin sukupuolta. Fyysinen määrittely ei ole kuitenkaan ainoa mitattavissa oleva näkökulma, vaan yhteiskunnan vaikutukset ja yksilöiden omat suhtautumiset vaikuttavat henkisen minä-kuvan muodostumiseen. Tästä päästään siihen lopputulokseen, että fyysinen minä on eri asia kuin henkinen minä.

 

Tänään aloitettu kampanja on kerännyt mainittavan määrän mm. kielteistä palautetta. Demarinuorten varapuheenjohtaja Petra Peltonen luonnehtii kampanjaa ”avoimesti syrjiväksi, väheksyy tutkimustietoa ja lietsoo turhaa vastakkainasettelua”. Samansuuntaisia viestejä löytyy hashtagilla #tyttö_poika, Twitteristä, Facebookista ja muista sosiaalisen median alustoista.

 

Tulkitsen PS-nuorten aloittaman kampanjan poliittiseksi haastajaksi nykyistä arvoliberaalia ja individualismia korostavaa yhteiskuntaamme kohtaan. PS-nuoret on kansallismielinen puolue, joka vastusti sukupuolineutraalia avioliittolakia, joten nykyinen kampanja on linjassa aikaisemman poliittisen toiminnan kanssa. PS-nuoret, siis korostaa tässä tapauksessa traditiota ja vanhaa arvopohjaa peräti vahvemmin kuin vanha kypäräpappinen Kokoomus.

 

Biologisesti tarkasteltuna sukupuolia on kaksi, mutta nykyinen yhteiskunta on muodostunut ajan saatossa sellaiseksi, missä individualismi on korostunut ja täten jokaisella on mahdollisuus ja oikeus olla sellainen kuin haluaa olla, oli kyse sitten työpaikan valinnasta, opiskelupaikasta tai vaikkapa oman sukupuolensa määrittelystä. Kaikkia kattava kollektiivinen pakko johonkin tiettyyn yhteiskunnalliseen muottiin ei ole enää tätä päivää. Täten koen tärkeäksi yksilön oman valinnan: yksilö tietää parhaiten, millaiseksi hän itsensä tuntee. Tätä näkökulmaa korosti mm. Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov omassa kommentissaan #tyttö_poika -keskusteluun.

 

Lopuksi todettakoon, vaikka en ole samaa mieltä kampanjan lopullisen tavoitteen kanssa, niin PS-nuoret nostavat kuitenkin tärkeän aiheen esille. Tämä keskustelu tuottanee toivottavasti järkevää kritiikkiä feministisen ideologian poliittista sanomaa kohtaan ja edesauttaa feministisen ideologian uudistumisessa vanhoista rakenteista.

 

Manolis Huuki, valtiotieteiden ylioppilas

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Tuskin kukaan haluaa persunuoria avuksi, omaa identiteettiään määrittämään. Täytyy olla käsitys omasta itsestä pahasti hukassa, jos pitää alkaa ohjeistaa kanssaihmisiä siinä, kuka on mies ja kuka on nainen, ja kuka on jotain muuta.

Käyttäjän ManolisHuuki kuva
Manolis Huuki

Poliittisen historian opiskelijana olen lukenut PS-nuorten periaateohjelman ja se noudattaa hyvin pitkälti konservatiivista näkemystä mm. ihmisen olemuksesta (miehen ja naisen rooli yhteiskunnassa), joten tämänpäiväinen kannanotto on linjassa periaateohjelman kanssa.

Tosin tämänpäiväisen ulostulon ja ajatuksen nykyaikaisuutta sekä pätevyyttä voidaan kyseenalaistaa todella monin näkökulmin.

Käyttäjän ManolisHuuki kuva
Manolis Huuki

Ystävällisen palautteen perusteella tekstissä viitatut hyperlinkit eivät toimineet. Tässä viittaukseni Demarinuorten VPJ Petra Peltosen kommenttiin.

http://demarinuoret.fi/2016/02/25/demarinuoret-per...

Sazonovin kommentti löytyy 25.2.2016 klo 1103 julkaistusta Facebook-julkaisusta hänen julkisesta Facebook-profiilistaan.

Timo Lehtonen

Intersukupuolinen - sukupuolen kehityksen häiriö.
Termiä "intersex" pidetään nykyisin halventavana ja ahdistavana, koska se leimaa lapsen synnynnäisen sairautensa perusteella, on epätarkka ilmaus ja lisäksi sekoitetaan helposti transseksuaalisuuteen. Sen tilalle onkin vakiintumassa kansainvälisesti hyväksytty nimitys disorder of sex development, (DSD) eli sukupuolen kehityksen häiriö.
http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo99299.pdf

ICD 10 tautiluokitus
Q56 - Epäselvä sukupuoli ja valekaksineuvoisuus
Q56.0 - Muualla luokittamaton kaksineuvoisuus
Q56.1 - Muualla luokittamaton miespuolinen valekaksineuvoisuus
Q56.2 - Muualla luokittamaton naispuolinen valekaksineuvoisuus
Q56.3 - Määrittämätön valekaksineuvoisuus
Q56.4 - Määrittämätön epäselvä sukupuoli
http://icd-codes.info/fi/XVII/Q50-Q56/Q56/
http://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/80324...
Indeterminate sex and pseudohermaphroditism Q56 http://www.icd10data.com/ICD10CM/Codes/Q00-Q99/Q50...

"sukupuolen kehityksen häiriö"
https://www.google.fi/search?q=%22sukupuolen+kehit...

disorder of sex development
https://www.google.fi/search?q=disorder+of+sex+dev...

Toimituksen poiminnat